HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Elde Edilir?

07-07-2020 13:56
Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Elde Edilir?
Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Elde Edilir? 

Espresso deyince hepimize keskin ve yoğun kahve tadı çağrışım yapıyor değil mi? Bu eşsiz kıvamın tadını en çok sert içimli kahve tutkusu olanlar bilir!

Güne enerji dolu başlamak isteyenlerin ya da günün herhangi bir saati odağını ve enerjisini yeniden toplamak isteyenlerin tercihi kesinlikle espresso olmalıdır. Basınç gücünden yararlanılarak elde edilen sert ve yoğun bir kahve türü olan espresso deyince akıllara ilk çıkış ülkesi İtalya gelmektedir. İtalya’da her yerde bulabileceğiniz bir kahve türüdür ve günün her saati sıklıkla tüketilir. 

Hazır canımız çekmişken siz de kendinize bir kahve koyun ve yazımızı keyifle okuyun! 

 


Güney Amerika’nın en iyi kahve çekirdeklerinin hassas bir şekilde kavrulmuş tatlı ve zengin aromalı tadı ile hazırlayabileceğiniz mükemmel espressolar için, İtalyan esintili bir karışım olan Grand Milano’yu tercih edebilirsiniz. 
 
   

Genellikle çok sık tükettiğimiz kahve çeşitlerinin temelinde aslında espresso geliyor. Bu kahve çeşitleri, espressoyu yoğun ve keskin tadından dolayı ağır bulanlar için daha yumuşak içimli olmasını sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır aslında. 

Kahve hazırlamada ve sunumunda uzman olan baristaların maharetli ellerinden çıkan americano, latte macchiato, flat white ve cappuccino gibi kahve çeşitleri temelinde espressoyla hazırlanırlar. 

Şimdi, bu kahve çeşitlerinin ayrıştığı noktaları ve nasıl hazırlandığına birlikte bakalım. Sizin de evinizde çekirdek kahve öğütmeye uygun ya da kahve kapsüllerine uygun bir makinanız varsa kendinize muhteşem kahveler hazırlayabilirsiniz.
 
 
 

Miko Coffee’nin Nespresso System ve Caffitaly kapsül kahve makinalarına uygun kapsül kahveleri ve çeşitleri ile farklı aromada espressolar elde edebilirsiniz.

Espresso ile harmanlanarak hazırlanan kahve çeşitlerini sıralayacak olursak;
 
 
1.Cappuccino
Bir shot espressoya süt eklenerek yapılır. Köpüklü olması en büyük özelliğidir. Sütten elde edilen köpük içimini kolaylaştırır ve çok lezzetli bir hale getirir.
 
 
 

2.Latte 
Baristalar bir latte hazırlarken espressonun üzerine sütle işlediği motiflerle harikalar yaratabilir. Adeta lezzetinden öne geçen sunumlarıyla önümüze gelen latte  de, cappuccinoyla aynı şekilde süt ve espressonun bir araya gelmesiyle oluşur. Tek farkı köpüklü olmamasıdır.
 
 
3.Latte Macchiato
Süt, kahve ve süt köpüğünden oluşur. Latteden farklı olarak daha büyük cam bardakta sunulur ve dolayısıyla süt oranı daha fazla olur. Hafif bir içim sunar ve lezzetlendirmek için çeşitli aromatik şuruplar kullanılabilir.
 
       
 
 
 
4.Americano
Espressoyu çok sert bulanlar için iyi bir tercihtir. Espressonun su eklenerek ortaya çıkan kahve şeklidir. Süt ve krema ilave edilmeksizin sadece su ve espresso karışımını içerir. Espressoya göre daha kolay bir içim sağlar. Filtre kahve ile tatları benzer gibi olsa da daha yoğun ve serttir.
 

                  
5.Mocha
Espresso, süt, süt köpüğü ve eritilmiş bitter çikolatanın muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan Mocha ile kahve keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Dilerseniz sütlü çikolata ya da beyaz çikolatayla da yapılmış versiyonlarını tercih edebilirsiniz.
 
 
 
 
 
6.Ristretto
Espressonun daha az suyla hazırlandığı en sert kahve türlerindendir. Espressonun yoğun ve yüksek kafein sevenler bir tık daha fazlasını isterlerse mutlaka denemeliler. 
 
 

 
 
7.Cortado
Sütle espressonun eşit miktarda birleştirilerek hazırlanan bir kahve çeşididir. Espresso oranının süt miktarıyla aynı tutulmasından dolayı kahve tadının latte ve cappuccinoya göre daha baskın alındığı bir çeşittir.
 
 

 
 
Evde yazımızda anlattığımız tarz kahveleri yapabilmek her zaman mümkün olmayabilir elbette. Fakat evinizde ya da iş yerinizde kapsül kahve makineniz, ya da çekirdek kahve öğütebilen bir kahve makineniz varsa Miko Coffee’nin farklı aromalardaki çekirdek kahve çeşitlerinden ya da kapsül kahvelerinden tercih edebilirsiniz. 

Çekirdek kahvelerimiz 1000 gr olarak satılır. Kahvenin cinsine göre değişen çekirdek kahve fiyatlarımız ise 120 ila 195 tl arasındadır. Nespresso kahve makinesine uyumlu kapsül kahvelerimiz ise 97 ila 126 tl arasında değişmektedir.

İndirimli fiyatları ve 100 tl ve üzeri alışverişinizde ücretsiz kargo fırsatı için ürünlerimizi inceleyin. Siz de bu muhteşem aromalı kahve keyfiyle güne başlayın!

               Gözde Kantarcı 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.